Skip to main content

Brancheorganisatie Beroepsverkeersregelaars stuurt brief aan Ministerie van Justitie en Veiligheid

De Brancheorganisatie Verkeersregelaars heeft vrijdag 18 december in een brief aan het ministerie van justitie en veiligheid aandacht gevraagd voor de positie van de beroepsverkeersregelaars. De Brancheorganisatie Verkeersregelaars ziet graag dat het beroep van beroepsverkeersregelaar wordt toegevoegd aan lijst met cruciale beroepen.

Van belang hierbij is dat de beroepsverkeersregelaar in staat is om te reizen naar en te werken gedurende deze bijzondere tijden. Om dit te bewerkstelligen is het in ieder geval noodzakelijk dat de kinderen van de beroepsverkeersregelaars van de ”nood” opvang gebruik mogen maken. Momenteel is dit alleen toegestaan voor de kinderen van ouders met een cruciaal beroep.

De beroepsverkeersregelaars staan dag en nacht klaar om grote of complexe verkeerstromen in goede banen te leiden bij diverse test locaties van GGD en private bedrijven. Daarnaast zijn we in een later stadium ook nodig bij alle vaccinatie locaties om de druk op logistiek, de politie, handhavers en beveiligers te beperken.

Download hier de brief: Brief